Első szórólap

Tisztelt Rákoscsaba-Újtelepi Polgárok!

Bizonyára Önök is értesültek már arról, hogy ebben az évben október 13-án, vasárnap, önkormányzati választások lesznek az országban. Július közepén Riz Levente polgármester úr felkért arra, hogy a 2006-ban megkezdett közös munkát folytassam, és ismét mérettessem meg magam a választásokon, mint önkormányzati képviselő-jelölt. Így elmondhatom, hogy immár hatodik alkalommal állok a választók elé.

Néhány szót magamról: Piláth Károly vagyok, kutatótanár. Bár úgy gondolom, hogy az összességében 21 évi képviselői munka után az itt élők többsége már kellő információval rendelkezhet rólam, azért az újonnan beköltözők kedvéért elmondanám, hogy 1955-ben születtem Székesfehérvárott és 1986 óta élek családommal a választókörzetben, a Petri utcában. Három gyermekem van és egy unokám. 1979-ben végeztem az ELTE fizika-kémia szakán. Ezt 2005-ben informatika-tanári végzettséggel egészítettem ki, a Veszprémi Egyetem Informatika Karán. Korábban a Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnáziumban tanítottam, majd 2005 óta az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának tanára vagyok. 2006-tól vezetőtanár, majd 2013-tól a Trefort fizika-informatika munkaközösségének vezetője. 2019 februárjától már nyugdíjasként adom az órákat a Trefortban 🙂

Tanári és kutatói tevékenységemet sokféle kitüntetéssel ismerték el. Ezek közül kettőt emelnék ki: a Kiváló Feltaláló miniszteri kitüntetés arany fokozatát 1987-ben, a magyar magáncégek által alapított Rátz Tanár Úr életműdíjat pedig 2017-ben kaptam.

Hogyan kampányolok majd a továbbiakban? Ahhoz, hogy hivatalosan is jelölt lehessek, sok-sok aláírást kell összegyűjtenem a körzetemben (13. számú evk.) élőktől. Ehhez a helyi Választási Bizottságtól kapok majd néhány aláírásgyűjtő ívet és ezeken kell majd begyűjtenem a támogató aláírásokat. Ezért kérem, ne tekintse zaklatásnak, ha én, vagy munkatársaim felkeresik Önt e célból. Ha nem találkoznánk és Ön aláírásával is támogatni szeretne, telefonhívásra, vagy egyéb elektronikus üzenetre házhoz megyek a támogató aláírásért. Az így összegyűjtött aláírásokat leadom majd a Választási Bizottságnál, és ezek sikeres ellenőrzése után mondhatom el majd magamról, hogy hivatalosan is jelölt lettem, és a nevem szerepelni fog majd a szavazólapokon. Az ökológiai lábnyomom csökkentése érdekében a kampány során igyekszem majd minél kevesebb papíralapú információt eljuttatni Önökhöz. Így ne lepődjenek meg, ha nem fognak pl. olyan köztéri plakátokkal, találkozni, ahol a nevem, vagy a fotóm szerepel majd. Ezeknek a múltat idéző kampányeszközöknek a szavazatnövelő hatása csekély, így nem is terhelném a környezetet ezekkel a felesleges, utcaképet romboló eszközökkel. Múltbéli sikerekről vagy további terveimről részletes információkat kaphat a már 1992 óta működő, mobilbaráttá varázsolt www.pilath.fw.hu régi, vagy a www.pilath.com elérhetőségű új weblapokon. Ezekre az oldalakra belinkelek majd néhány rövid videót is, amelyekben részletesebben is kifejtem, hogy min dolgoztam eddig, mi az, ami nem sikerült igazán, és itt ismertetem majd a jövőre vonatkozó elképzeléseimet, azok számára, akik már kevésbé érdeklődnek a hagyományos módon tálalt információk iránt. Ezeken az oldalakon – ahogyan a múltban is – megtalálhatja a mindig hívható telefonszámomat és az elektronikus levélcímemet is. Bár a Facebook-oldalamat nem szívesen vonnám be a kampányba, de ha keres, megtalál ott is. 

Augusztus 30. és szeptember 8. között egy internetes űrlapon lehetővé teszem minden, a körzetemben élő családnak, hogy kifejtsék véleményüket a városrészünk mindennapjaival kapcsolatban. Ezen vélemények alapján október elejére összeállítok egy friss problématérképet, amelynek dokumentumát felteszem majd a honlapomra, hogy a jövőben ez alapján próbáljuk tovább javítani városrészünk élhetőségét.

Azért emlékeztetném, hogy mit sikerült megvalósítanom a korábbi terveinkből:

Lehetetlen, hogy mindenki mindennel elégedett legyen városrészünk fejlődési ütemét illetően, de ha csak a közelmúltat nézzük, azért akad néhány említésre méltó eredmény. Észrevehette, hogy a sokak által várt Naplás-kerékpárút építésével párhuzamosan felújítottuk a Naplás út eléggé viseltes burkolatát is. Bár kissé magyaros tempóban, de új burkolatot kapott a Bártfai utca alsó szakasza is, zárt csapadékcsatornával. Orvosi rendelőink, óvodánk, bölcsődénk felújítva. Megújított játszótereinkkel is igyekeztünk családbaráttá tenni a kerületrész életét. Felújított járdaszakaszok, akadálymentesített új zebrák segíthetik az idősebbek és mozgáskorlátozottak közlekedését is. Reméljük, hamarosan elkészül a hatvani vasútvonal felújítása is, hogy a körzetünkben zajvédő falak között haladva segítse a belváros környezetbarát megközelítését. A buszvárók mellé telepített virágszigetek célja nem csak esztétikai, hanem példát is szeretne mutatni házaink közterületi előkertjének kialakításához.

Büszke vagyok arra, hogy RIZ LEVENTE csapatában HORVÁTH TAMÁS polgármester-jelölttel együtt állhatok ki Önök elé és kérhetek a következő 5 évre is bizalmat! 

Köszönöm, hogy elolvasták a szórólapomat!
Üdvözlettel: dr. Piláth Károly
Rákoskoscsaba-Újtelep egyik képviselője.
Elérhetőségeim:
címem: 1172 Petri u. 30.
telefonom: 06/20 225 53 67
e-mail: pkarcsi55@gmail.com
honlap: www.pilath.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s